PYRAMID HOUSE — унікальний дім-готель на гірському схилі

Відкриті тераси

PYRAMID HOUSE — комфортабельний та продуманий до дрібниць дім готельного типу, що розташувався на гірських схилах Майорки. В проєкті гармонійно поєднані розслаблена атмосфера іспанського острова та функціоналізм, завдяки чому будинок органічно інтегрований в складний ландшафт, насичений рослинами, та має все для якісного відпочинку і комфортного життя.

Проект цього просторого, але затишного дому створений відомою студією української архітектури та дизайну MAKHNO. Ми розкажемо про PYRAMID HOUSE деякі цікаві деталі та проблеми, які потрібно було вирішити архітекторам. А також, пропонуємо вам подивитися архітектурне портфоліо компанії makhnostudio.com, щоби дізнатися всі подробиці цього надзвичайного проєкту та інших архітектурних шедеврів студії.

Задачі, що потребували вирішення:

  1. Відповідність висоти будинку місцевим нормам.
  2. Вписати дім в ландшафт.
  3. Створити затишну атмосферу для відпочинку на острові.
  4. Поєднати технології, функціоналізм і природність.
  5. Комфортний інтер'єр, наповнений життям.

PYRAMID HOUSE — унікальний дім-готель

Ніші для відпочинку в затінку

Як додати поверхи там, де це неможливо?

Проблема: обмеження щодо висотності споруд на острові.

Рішення: студія розробила оригінальний проєкт чотириповерхового будинку, що розташувався на схилі гори й має 4 рівні розміщених каскадом. Така ідея дозволила обійти обмеження та максимально наповнити дім сонячним світлом та краєвидами.

Нижні яруси становлять собою поверхи, де є функціональні зони, кімнати для гостей, а також загальні приміщення: кінотеатр, спортзал, сауна, винна кімната, пральня. Завдяки приямку, що огортає весь нижній ярус, архітектори наповнити денним світлом всі ці приміщення.

На двох верхніх поверхах розташовані відкриті простори для спілкування та відпочинку, кімнати для гостей будинку з вікнами на узбережжя. Ці рівні мають власну територію з басейном, терасами на даху та затишними зеленими куточками.

Підземна частина розкішного PYRAMID HOUSE

Як зробити сучасний дім частиною ландшафту?

Задача: вписати сучасний дім-готель в ландшафт острова та максимально використати в проєкті мальовничі види на гори та море, денне освітлення, колорит та архітектурні особливості Майорки. Зробити яскраві краєвиди частиною інтер'єру приміщень для гостей.

Рішення: Майорка насичена сонцем, найрізноманітнішими рослинами та деревами, горами, камінням, пляжами та водоймами. Розробляючи проєкт PYRAMID HOUSE, архітектори врахували всі характерні риси острівного ландшафту та додали :

  • відкриті тераси,
  • панорамні вікна,
  • зони відпочинку з басейнами,
  • природні матеріали,
  • багато рослин.

Затишні зони відпочинку

Відкриті тераси дають можливість не виходячи з дому, насолодитися красою і прохолодою зелені та мальовничими панорамами Майорки. Терасування дало можливість наповнити дім сонячним світлом. Тераси стали містком між інтер'єром сучасного будинку та природою Середземномор'я.

Панорамні вікна - це логічне та практичне рішення. Завдяки великим вікнам, пейзажі Майорки радують гостей готелю з ранку до ночі, а також максимально використовується денне освітлення приміщень.

Зони відпочинку в PYRAMID HOUSE - це відкриті простори з басейнами, затишні внутрішні дворики, ніші в затінку дерев і ліан, водойми.

Використання природних матеріалів в оздобленні будинку поєднало місцевий ландшафт зі спорудою. Наприклад, дерево, камінь, кераміка, навіть земляні матеріали створюють гармонійне поєднання із природою цього острова. Це також, органічні форми, використання рослин і матеріалів, що відповідають навколишньому середовищу.

PYRAMID HOUSE на Майорці

PYRAMID HOUSE від студія MAKHNO

Технології та функціоналізм

PYRAMID HOUSE — приклад професійного поєднання функціоналізму з естетикою і комфортом, сучасних технологій з традиціями та місцевими особливостями. Поверхи з гаражем, рецепцією і гардеробом мають також відкриті простори для спілкування, зустрічей та відпочинку. Тут можна подивитися фільми в кінотеатрі або сходити на тренування в зал.

Кімнати для гостей з величезними вікнами на узбережжя оснащені усім, що робить життя приємним і комфортним. Дизайн інтер'єрів витриманий в стилі MAKHNO де органічно пов'язані сучасність і автентика, природні матеріали та їх нестандартне використання, оригінальні форми і фактури. Це розкішні апартаменти для відпочинку та насолоди життям.

Тиха розкіш інтер'єрів PYRAMID HOUSE

Інтер'єр — тиха розкіш

Інтер'єри PYRAMID HOUSE спокійні, мінімалістичні, без очевидних, стандартних прикрас і декору. Але вони оздоблені рослинами та матеріалами характерними для місцевості, повторюють текстури та кольори, властиві Середземноморському острову, а крізь величезні вікна частиною інтер'єра став і пейзаж навколо будинку.

Насолоджуйтеся неповторними краєвидами на море та гори, проведіть час на просторих терасах, відпочиньте у затишних номерах, де панує ідеальне поєднання розкоші та природної краси.

Ванна кімната

DecorateMe logo Опубликовано Обновлено .